GEEN ZIN? DIT ZIJN DE OORZAKEN VAN EEN LAAG LIBIDO

Veel vrouwen hebben het ongetwijfeld meegemaakt; de zin in seks is volkomen weg en je weet even niet meer hoe je het terug kunt halen. Bij sommigen kan dit blijvend zijn en dan is het best prettig om te onderzoeken of er misschien een achterliggende oorzaak is. Op naar een hoger libido!

Weinig tot geen zin hebben in seks kan verschillende oorzaken hebben. Niet alleen lichamelijk kunnen er dingen aan de hand zijn, ook je relatie, stressvolle situaties of de seks zelf kunnen de oorzaak zijn. She helpt je verder!

Conflict met je geliefde
Heb je vaak irritaties, ruzies of twijfel je wel eens aan je relatie? Dit kan ervoor zorgen dat je je partner minder aantrekkelijk vindt waardoor je ook direct minder zin krijgt.

In een sleur
Wanneer je al lang met iemand samen bent kan de relatie op den duur gaan vervelen omdat alles altijd op dezelfde manier gaat. Het is helemaal niet gek dat je elkaar na zo’n tijd weer even terug moet vinden!

Te veel stress
Soms kan het voorkomen dat een van beide met teveel stress kampt waardoor de seksdrive totaal verdwijnt. Voor de een is seks dan juist de oplossing tegen stress, maar de ander kan er ook totaal geen behoefte aan hebben waardoor je in een seksloos patroon terecht komt.

Niet de seks die je zou willen
Ook als de seks niet echt is hoe jij het zou willen kun je minder zin krijgen. Soms kan het bijvoorbeeld voelen dat het alleen om het einde draait en er geen rekening wordt gehouden met gevoelens. Dit los je uiteraard op door er samen over te praten en te bekijken waar de behoeftes van beide kanten liggen.

Onzekerheid
Daarnaast kan onzekerheid een grote rol spelen bij een laag libido. Zoals wanneer je niet goed in je vel zit of je bijvoorbeeld het idee hebt dat je niet goed genoeg presteert in bed. Allemaal onzekerheden die hier mee te maken kunnen hebben!

Pijn bij vrijen
Last van pijn bij het vrijen? Ook dat kan een oorzaak zijn van je lage libido. Helemaal niet gek natuurlijk want wanneer je pijn ervaart is de seks een stuk minder fijn en dit zal je de volgende keer ook nog herinneren. Kijk dus waar de oorzaak ligt en probeer het op te lossen!

Medicijnen met bijwerkingen
Hormonale anticonceptie kan ervoor zorgen dat je of meer of juist minder zin krijgt in seks. Ook andere medicijnen tegen bijvoorbeeld een depressie, een hoge bloeddruk of psychose kunnen ervoor zorgen dat je sekslust minder wordt.

Vermoeidheid
En als laatst kan ook vermoeidheid hier een belangrijke rol bij spelen. Mensen die kampen met een chronische vermoeidheid kunnen lichamelijk en geestelijk last krijgen. Helemaal niet gek dus dat je vanwege je vermoeidheid ook geen zin hebt in seks!

Hoe je het ook wendt of keert, een laag libido hebben is voor velen niet fijn en wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk oplossen. De eerste stap naar succes is altijd om te communiceren met je partner. Wanneer je weet waar jouw probleem ligt heb je al een goed begin gemaakt. Klik hier voor tips die ervoor kunnen zorgen dat je meer zin krijgt in seks!