GEZOND RECEPT: KABELJAUW COURGETTI

Vandaag heeft She via Hungry For Healthy Food een heerlijk pasta recept. Lekker als avondeten en makkelijk te bereiden. Een gezonde go! Met wie ga jij deze pasta maken?

Bereidingswijze
Snijd de ui in kleine reepjes en de paprika en wortels in blokjes. Gebruik een grote wok of hapjespan, verhit een eetlepel olie en bak de uien. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak ze voor 1 minuut mee. Doe vervolgens de paprika en wortel erbij en roerbak het geheel. Voeg dan de gepelde tomaten toe met een scheutje water en prak de tomaten. Vervolgens doe je de balsamico azijn erbij en breng je het geheel aan de kook. Laat dit dan met de deksel op de pan voor 5 minuten sudderen. Zorg ondertussen dat de pasta gaarkookt. Je kunt er ook voor kiezen een soort spaghetti te maken van courgette, dit wordt ook wel spirelli genoemd.


Voor de vis kun je het beste een grote pan gebruiken. Doe hier dan ook wat olie in, kruid de vis met zout en peper en bak het aan beide kanten goudbruin en gaar. Doe er als laatste nog een beetje citroensap bij om het helemaal af te maken. Voeg de ricotta toe aan de saus en breng het op smaak met zout en peper. Als je van pittig houdt kun je ook chilipoeder toevoegen!

Ingrediënten voor 4 personen
2 witte uien
2 teentjes knoflook
3 paprika’s
3 wortels
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
125 gram ricotta
500 gram kabeljauw
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel salie
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel balsamico azijn
olijfolie
spaghetti of courgetti