WAAROM WE CHOCOLA MOETEN BLIJVEN ETEN

Het is weer die tijd van de maand en je hebt ontzettend zin in chocola. Wees gerust, het mag! Want behalve dat het ontzettend lekker is, is chocola ook goed voor je. She legt je uit waarom!

#1 goed humeur
Heb je een slecht humeur? Ga chocola eten, daar krijg je een goed humeur van! Chocola stimuleert namelijk de endorfineproductie en dat zorgt ervoor dat we ons vrolijker en gelukkiger voelen. 

#2 goed voor je huid
Pure chocola (minimaal 70% cacao) is goed voor je huid. In chocola zitten flavonoïden die je beschermen tegen UV-straling en je huid dikker, sterker en zachter maken.   

#3 helpt je met rekenen
Heb je binnenkort een reken of wiskunde examen? Dan kan je beter van tevoren een reep chocola eten! De flavonoïden in chocola zouden je namelijk ook helpen bij het rekenen. Of het waar is weten we niet zeker maar vast wel het proberen waard toch?

#4 goed voor je hart
Uit een onderzoek van de universiteit in Cambridge is gebleken dat pure en melk chocola de kans op hart en vaatziektes verminderd. Goede reden om meer chocola te eten! 

#5 stimuleert je lustgevoelens
Bij een romantisch avondje met je partner is chocola zeker niet te missen. Chocola is niet alleen lekker maar het wekt ook lustgevoelens op, blijkt uit een Italiaans onderzoek.  

Kortom; geen reden om niet te kunnen genieten van een heerlijke chocoladereep!