SPORTAGENDA: SNEEKWEEK & SNELLE COUREURS

Bijna weekend! Ga je feesten en zeilboten bekijken tijdens Sneekweek, sporten en Rio ervaren aan het strand van Scheveningen of kijk je liever naar snelle en leuke coureurs? Er zijn genoeg sportieve dingen te doen!

Wat? Sneekweek

Wie wel van een feestje houdt en graag aan het water vertoefd, kan dit weekend het beste naar Sneek afreizen. Daar begint zaterdag Sneekweek, het grootste binnenwater zeilevenement van Europa. Overdag wordt er gezeild en vinden er wedstrijden plaats, ‘s avonds kun je de stad induiken en je in het feestgedruis storten. Dat belooft een goede mix van sportiviteit en gezelligheid! Mocht je vakantie hebben, kun je meteen blijven hangen want Sneekweek gaat tot de 11e door.

Wanneer? 6 t/m 11 augustus 

Waar? Sneek

Wat? Olympic Expercience

Baal je ervan dat je geen ticket hebt weten te bemachtigen om een bezoekje aan de Olympische Spelen te brengen (of gewoon het geld niet hebt om even op en neer te vliegen naar Brazilië)? Den Haag haalt Rio naar Nederland en organiseert de Olympic Experience aan het Scheveningse strand. Er hangt niet alleen een groot scherm waarop je de Spelen kunt volgen, maar je kunt ook zelf allerlei sporten beoefenen; van roeien tot zeilen en van worstelen tot atletiek. Ideaal voor mensen die geen zin hebben om alleen maar naar sporters te kijken, maar liever zelf iets ondernemen. Zo krijg je toch nog iets van Rio mee!

Wanneer? 5 t/m 21 augustus 

Waar? Scheveningen

Wat? GAMMA Racing day

Voor wat meer actie en snelheid moet je dit weekend bij het TT Circuit van Assen zijn. Daar kun je zaterdag en zondag terecht voor Gamma’s racing days waar je onder andere de klassieke toerwagens, Formule 1 auto’s en de snelste Yamaha motorfietsen over het asfalt kunt zien racen. Ook leuk om te zien; een team van TU Delft die als eerste waterstofracer ter wereld de strijd aangaat met benzineauto’s. Enneh, het lijkt erop alsof de zon gaat schijnen dit weekend, dus je gaat in elk geval met een leuk bruin kleurtje naar huis (en misschien zelfs wel met een leuke coureur).

Wanneer? 6 en 7 augustus

Waar? Assen. Toegang is gratis.