4 X GEZOND FESTIVALLEN

Hij is weer volop bezig, het festival seizoen. Hele middagen dansen en in de zon van lekkere drankjes en eten genieten. Maar hoe houd je het een beetje gezond tijdens zo’n festival? Met deze vier tips zit je goed!

Move it.

Een festival is natuurlijk de ultieme plek om de hele middag je beste dansmoves te laten zien. Doe dit dan ook! Blijf ook vooral niet op de ene plek staan, maar loop over het terrein naar andere podia en bekijk wat er allemaal te doen is. Af en toe bijkomen moet natuurlijk ook, maar ga niet de hele dag aan het water zitten of in die lekkere zitzakken en hangmatten. Is het te heet? Ga dan gewoon even flink los als de zon onder is en het wat beter vol te houden is.

 

Drink water.

Natuurlijk ga je aan dat ene lekkere biertje, dat koele wijntje of die goddelijke cocktails die ze hebben. Dat hoort er nou eenmaal bij op een festival en genieten mag natuurlijk op zijn tijd. Maar ga niet helemaal los en wissel je drankjes af met wat water. Dat is niet alleen beter voor je lijn, maar ook voor je lichaam. Alcohol droogt uit. Zeker als je in de hitte staat te dansen, moet je jezelf dus goed hydrateren. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je minder snel drank drinkt. Let ook een beetje op met cocktails, dat zijn namelijk echte suikerbommetjes.

Goede bodem.

Leg een goede bodem voordat je gaat. Zorg dat je een stevig ontbijt op hebt met koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten, zoals een flinke bak havermout met banaan en noten of brood en crackers met hüttenkäse, een eitje of een halve avocado. Ga je rond of na de lunch, dan kun je ook met een bakje yoghurt en fruit ontbijten en voor een hele stevige lunch gaan. Zo voorkom je dat je eenmaal daar veel wilt eten en in de verleiding komt bij al die foodtrucks vol vette en suikerrijke dingen. Mocht je nu toch de mist in gaan, dan weet je in elk geval dat je lichaam al wat goede voedingsstoffen heeft binnengekregen die dag.

 

Kies gezond.

Tegenwoordig hoef je je avondeten echt niet meer per se bij een friet- of hamburgertent te halen. Festivals hebben inmiddels wel door dat we ook graag gezondere opties hebben, dus die zijn er ook genoeg te vinden! Loop dus een rondje langs de trucks en kijk naar de gezondere opties. Toch enorm zin in dat ene frietje? Neem hem dan gerust, maar zorg er dan voor dat je de hamburger, dat ijsje of die heerlijke warme brownie aan het eind van de avond met rust laat. Kies voor 1 slechtere maaltijd en maak de rest van je snacks wat gezonder.