FIJNE SPORTGADGET: GEAR ICONX

Goede muziek is een must have tijdens het sporten. Maar de hele tijd je telefoon meezeulen en klooien met de draden van de oortjes maakt het toch wat minder relaxt. Gelukkig lopen er genoeg slimme jongens rond die dat proberen op te lossen. Met de Gear IconX oortjes van Samsung sport je niet alleen draadloos, maar kun je ook je mobiel thuislaten én het is ook nog eens een handige fitnesstracker.

Draadloos rennen

 

Hardlopen zonder je telefoon met je mee te zeulen, maar ondertussen wel naar je favoriete muziek kunnen luisteren. Klinkt ideaal. De draadloze oortelefoons komen steeds vaker voor, en de slimme jongens bij Samsung zijn er ook mee aan de slag gegaan. Met de draadloze Gear IconX kun je je mobiel voortaan thuislaten. Alle muziek kan worden opgeslagen op de oortjes zelf, die je ook gewoon kunt bedienen door op ze te tikken of te swipen. Dat ziet er voor sommige mensen misschien wat gek uit, iemand die tegen zijn eigen oor aan loopt te tikken, maar je kunt zo wel fijn sporten zonder draden die in de weg zitten of een smartphone in je zak of om je arm. Meer bewegingsvrijheid dus, zonder je favoriete workout muziek te moeten missen. Dat maakt ze trouwens ook erg handig tijdens een grote schoonmaak in je huis, kun je gewoon van je muziek genieten en hoef je je geen zorgen te maken dat je telefoon in je emmer met sop valt.

Meer dan muziek

 

De draadloze oortelefoons maken niet alleen het bewegen makkelijk, maar houden ook je activiteiten bij en kunnen je real time status updates geven, zelfs als je je telefoon niet bij je hebt. Zo vertellen de oortelefoons wat je harstslag is, de afstand die je hebt afgelegd, je snelheid, de duur van je training en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Handig! Zo weet je al snel hoe je training gaat en of je nog een tandje bij moet zetten, zonder er zelf iets voor te hoeven doen. Een soort persoonlijke motivator dus, die altijd met je meegaat. Wil je al die gegevens bewaren om je voortgang bij te houden? Je kunt alles overzetten op de S Health app of alles synchroniseren met Runkeeper en Mapmyrun.

 

Hebben? Dan zul je voor nu nog een bezoekje aan onze Duitse buren moeten geven of op vakantie gaan in Frankrijk, in Nederland zijn ze er jammer genoeg nog niet.