GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPELSALADE

Zomers weer vraagt om lekkere salades en dan het liefst eentje die je snel in elkaar flanst. Met deze salade zit je dan goed, want de geroosterde zoete aardappel kun je het best een paar uur of avonden van tevoren maken.

Zo maak je de zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel, snijd in blokjes en doe in een kom. Besprenkel met wat olijfolie, strooi wat peper, komijnpoeder en chilipoeder in de kom en hussel alles door elkaar. Spreid alles uit op een bakplaat en rooster zo’n 45 tot 50 minuten in de oven.

Laat afkoelen en stop in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Bereidingswijze salade

Spoel de kikkererwten om, laat ze even uitlekken en meng met peper, zout en wat komijnpoeder.

Was de paprika en tomaat, halveer de avocado en snijd alles in kleine blokjes. Was vervolgens de lente-ui en snijd die in ringen.

Pak een bakje, doe daar 1 tot 2 eetlepels humus in en leng aan met wat water. Roer goed door en kijk of het de juiste dikte heeft. Je moet over de salade kunnen sprenkelen, maar het hoeft niet helemaal vloeibaar te zijn.

Pak twee flinke handen sla en leg die op een groot bord of in een diepe kom. Verdeel daar de zoete aardappel, de kikkererwten en alle groentes overheen. Bestrooi met nog wat peper en zout, giet de humusdressing over de salade en maak af met een kleine eetlepel zonnebloem en pompoenpitten.

Ren snel je tuin in of fiets naar het park en geniet in de zonnestralen van je salade!

Boodschappenlijst

150 gr. zoete aardappel

125 gr. kikkererwten

Lente-ui

1 tomaat

1/2 paprika

1/2 avocado

Humusdressing

Sla naar keuze

Eetlepel zonnebloem en pompoenpitten