ZO HOUD JE DAT VAKANTIEGEVOEL VAST

Als je op vakantie bent geweest en weer helemaal in dat heerlijke vakantiegevoel zit, wil je dat gevoel natuurlijk het liefst zolang mogelijk vasthouden. Ook als je thuis bent. Maarja, hoe dan? Wij geven tips!

Mooi weer? Ga naar buiten

Ga in de avonduren niet voor de televisie of achter je laptop zitten, maar ga naar buiten (als het Nederlandse weer het toelaat). Ga je tuin in met een boekje of dat leuke tijdschrift, loop een rondje in het park of doe je workout in de buitenlucht. Blijf ook op kantoor niet de hele dag achter de computer zitten, maar maak een wandeling tussendoor. Is je werkplek in de buurt? Fiets er dan naartoe.

Laat je werk los als je thuiskomt

Oké, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het toch te doen. Je zorgen maken terwijl je op dat moment niets aan kunt doen, heeft geen zin. Gelukkig werkt een workout erg goed om je hoofd leeg te maken; ga daarom een lekker rondje hardlopen of bezoek je sportschool om je een uur in het zweet te werken. Is het net je rustdag of heb je geen zin? Een avond thee of wijn drinken met vrienden werkt ook erg ontspannend. 

Plan soms even helemaal niks

Is het niet je werk of je studie, dan is het wel de was, het avondeten of de boodschappen die aandacht van je vragen. Doe dan ook – net zoals op vakantie – af en toe helemaal niks. Plan een paar uur op de zaterdag of zondag in waarin je doet wat je leuk vindt en de boel even de boel laat (of neem de hele dag vrij).

Bezoek het strand of ga picknicken

Echt geweldig veel zomerweer hebben we in juli en augustus niet gehad, maar hopelijk maakt september dat nog even goed. Komt er mooi weer aan? Plan dan lekker wat dagen aan het strand of picknickdates in het park. Neem lekker eten mee, muziek en leuke vrienden en je zomergevoelens komen sowieso naar boven borrelen. 

Sla de Hollandse pot over

Als er iets is wat je op vakantie doet, dan is het wel van de buitenlandse keuken genieten. Althans, dat hopen we. Ga als je thuiskomt niet meteen over op de dingen die je altijd eet, maar probeer het vakantiegevoel vast te houden door lekkere gerechten uit het buitenland te maken. Geen aardappelen dus, maar heerlijke Italiaanse pasta’s of Spaanse paella’s.

Cocktailparty

Verzamel al je vriendinnen en houd een cocktailparty in je achtertuin (of geef je huis een zomerse make over als het slecht weer is). Zet een zonnig muziekje aan, hang gezellige lampjes op, steek kaarsen aan en haal je mooiste glazen en vrolijkste rietjes uit de kast. Ben je weer helemaal terug je fitnessroutine of wil je het gezonder houden na de vakantie? Mocktails zijn ook heel leuk om te maken en lekker om te drinken.