ZO OVERLEEF JE DIE EERSTE WERKWEEK

Lange zomerse avonden, wilde nachten op de dansvloer, dagen luieren en heerlijk lang in je bed blijven liggen. Wat zijn die vakanties toch lekker. Maar ja, op een gegeven moment moet je toch echt weer aan het werk en dat is best lastig als je er even uit bent geweest. Daarom; 5 tips om die eerste werkweek wat dragelijker te maken. 

Ga op tijd naar bed 

Na al die gezellige avondjes is het misschien wat lastig, maar ga in het weekend voor je eerste werkweek al een beetje op tijd naar bed en slaap niet tot 11 uur uit. Zo kom je al wat beter in het ritme van vroeger slapen en vroeg opstaan en is die maandagochtend minder erg.
 

Zorg voor een prettige wekker

Niets is zo irritant als wakker worden door een verschrikkelijke wekker. Die dingen kunnen meteen je humeur verpesten. Zorg dan ook voor een leuke, gezellige wekkertoon, zodat je niet wreed verstoord wordt in je slaap en je nog enigszins vrolijk uit je bed springt.

Bereid je ontbijt vast voor

Als je twee weken lang je wekker niet hebt gezet, kan het die eerste week behoorlijk moeilijk zijn om in de vroege uurtjes je bed uit te rollen (waarom liggen die dingen extra lekker als je eruit moet?). Als je op zondag alvast 5 ontbijtjes klaarmaakt, hoef je je daar in elk geval geen zorgen meer over te maken. Maak bijvoorbeeld overnight oats, chiazaadpudding of verdeel wat kwark in kleine bakjes. Drink je vaak smoothies? Verdeel dan alle ingrediënten in zakjes en stop in de vriezer, zodat alleen nog maar het zakje boven je blender hoeft leeg te gooien. 

… en je lunch ook.

Als je zondag toch met je ontbijt bezig bent, kun je ook meteen je lunch voorbereiden of in elk geval alles klaarmaken wat al klaargemaakt kan worden. Snijd de groentes, was die salade, kook de couscous, rooster je zoete aardappelen, kook de eieren, maak je sausjes en verdeel alles in bakjes. Ben je meer van de brood of crackers? Verdeel die dan ook alvast in porties. Scheelt je de rest van de week veel tijd. 
 

Houd het vakantiegevoel vast

We weten niet hoe, maar zodra je je kantoor binnenstapt is je vakantiegevoel vaak meteen verdwenen. En dat is jammer, want een vrolijk gevoel maakt je werk ook leuker! Probeer het vakantiegevoel daarom vast te houden in je vrije uurtjes; ga wijntjes drinken met vriendinnen, eet je avondeten in het park als het mooi weer is, ga spontaan uit eten met je vriend, maak een wandeling in de zon tijdens je lunchpauze en plan een dagje strand in het weekend.