7 MOTIVATIETIPS VOOR DE MAANDAG

Het is weer maandag. Zuchtend en steunend kom je (veel te laat) je bed uit rollen en in zombiemodus denk je aan al het werk wat je te doen staat. Nee, de maandag brengt ons meestal niet veel goeds, terwijl een goed begin van de week het halve werk is. Dus, alsjeblieft; zeven motivatietips voor de matige maandag!

1. Maak lijstjes
Maak zondagavond of maandagochtend een lijstje met alle leuke en minder leuke taken die je gedaan moet hebben deze week. Wissel het goed af zodat de vervelende dingen goed verspreid worden. Deel ze in per dag zodat je een goed overzicht hebt.

2. Dingen van te voren klaarleggen
Leg alles van te voren klaar zodat je de volgende ochtend in alle rust opstaat, onder de douche springt en zo naar je werk of studie kunt. Maak bijvoorbeeld je ontbijt vast klaar de avond van te voren, of leg kleren neer die je die dag aan gaat trekken.

3. Start van een mooie week
Denk niet constant aan hoe vervelend de maandag is. Je kunt het ook zien als een mooie start van een goede week. Wanneer je met volle moed de week ingaat, zal je de rest van de dagen ook beter in je vel zitten. Een goed begin is bijvoorbeeld op zondagavond een uurtje eerder naar bed gaan, zodat je uitgerust de week ingaat.

4. Denk aan leuke dingen
Zijn er dingen waar je naar uit kunt kijken deze week? Houd die dan in je achterhoofd. Als je even down bent omdat het weer maandag is, heb je altijd nog wat leuks om naar toe te leven. Ergens zin in hebben is het fijnste gevoel wat er is!

5. Ga de sportschool in
Sporten is ontzettend gezond en goed voor je mindset, dat weten we allemaal! Trek je sportoutfit uit de kast, verplaats jezelf naar de sportschool of ga een stukje hardopen. Daar krijg je veel energie van waardoor je uiteindelijk beter in je vel zit en meer motivatie hebt voor de rest van de week.

6. Muziek muziek muziek
Zet je favo muziek op je telefoon zodat je daarnaar kan luisteren als je even nergens meer zin in hebt. Als je luistert naar muziek waar je van houdt of waar je een goede herinnering aan hebt, word je vanzelf vrolijker.

7. Beloon jezelf
Zorg dat de maandag wat gezelliger wordt door bijvoorbeeld een lekkere maaltijd klaar te maken of een cadeautje voor jezelf te kopen. Dit heb je zeker verdiend!