DE LEUKSTE NEDERLANDSE STEDEN VOOR EEN TRIPJE

Of je het nou samen met je vriend of je beste vriendin onderneemt, een stedentripje is altijd vermakelijk! Maar wat als je alle grote en bekende steden al hebt gehad? Dan ga je toch naar een van de volgende cozy plekken! Ook in ons kikkerlandje valt er nog genoeg te ontdekken…

Deventer, Overijssel


De stad Deventer is een wat oudere stad en dat zie je overal in terug. Het heeft prachtige monumentale panden, straatjes en kerken. De bergkerk bovenop de grote berg hangt het hele jaar vol kunst en exposities. Ook voor festivals kun je in de culturele stad Deventer terecht.
 

Amersfoort, Utrecht


In de buurt van Amersfoort vind je prachtige natuur. Daarnaast bevat ook deze stad veel culturele trekjes. Zo is kunstenaar Piet Mondriaan ooit in Amersfoort geboren en kun je er veel musea bezoeken. Om te shoppen ben je er ook op het juiste adres, want Amersfoort heeft veel leuke winkelstraten.

 

Haarlem, Noord-Holland


Haarlem wordt ook wel de bloemenstad genoemd, want in de zomer is de hele stad in volle bloei! Schilder Frans Hals werkte veel in Haarlem en dat laat deze stad goed zien. Daarnaast is het ook een aanrader om een van de 20 hofjes te bezoeken.
 

Nijmegen, Gelderland


Ook Nijmegen is een heerlijke stad om een dagje naar toe te gaan. De gezellige restaurants en kroegjes maken het ’s avonds ontzettend aangenaam. In de oude stad vind je daarnaast veel kerken, oude panden en het archeologische museum Het Valkhof. Zeker de moeite waard deze stad een keer te bezoeken!
 

Dordrecht, Zuid-Holland


Bij een dagje Dordrecht kun je het best een bezoekje brengen aan Het Huis van Gein en het Onderwijsmuseum, leuk voor jong en oud! Het water maakt de oude stad nét wat romantischer en krijg je daardoor zin om zelf op een bootje te varen? Dan kun je naar de vlakbij gelegen Biesbosch.
 

Delft, Zuid-Holland


Ga je liever een dag naar Delft? Vergeet dan zeker geen bezoekje te brengen aan de Royal Delft Experience en leer meer over Delfts blauw aardwerk. Ook vind je hier het straatje van Vermeer en is er een pindakaasmuseum voor de liefhebber!
 

Middelburg, Zeeland


Als je nog nooit in Middelburg bent geweest moet je deze stad zeker eens bezoeken. Houd een lekkere picknick in Park Toorenvliedt (in de zomer uiteraard), bekijk de kleine winkeltjes die de stad rijk is en vergeet vooral de Lange Jan kerk niet!