MIDDAGDUTJES ZIJN HELEMAAL ZO SLECHT NOG NIET

Woehoe! Uit onderzoek blijkt dat twee slaapmomenten per dag beter zijn dan één! Ben jij ook iemand die het heerlijk vindt ’s middags even te powernappen, maar denk je dat je daar alleen maar meer uitgeput van raakt? Dan is dat nu verleden tijd, siësta it is!

Hoewel de meeste mensen denken dat ze minimaal acht uur slaap achter elkaar nodig hebben, blijkt het tegendeel waar. Het is zelfs beter om ’s middags ook een dutje te doen, omdat je daarna productiever werkt en zelfs creatiever bent! Wanneer je een lange periode wakker bent, word je met het uur vermoeider en verzwakt je productiviteit.

Deze resultaten komen uit een onderzoek van een universiteit van Australië. Zij kwamen er ook achter dat mensen al eeuwen twee keer per dag slapen. Maar mocht je alles uit je dag willen halen dan moet je wel zorgen dat je dutjes goed getimed zijn. Je moet dan pas gaan slapen wanneer je écht vermoeid bent, zodat je uitgerust weer wakker wordt.

Helaas is het vaak niet mogelijk om ’s middags even onder de wol te kruipen, omdat werk of studie het niet toelaat. Allemaal emigreren naar Spanje dan maar?