WELK BODY TYPE HEB JIJ?

Om te weten welke training het meest effectief voor je is, is het handig te onderzoeken welk type lichaam je hebt. Zo weet je precies hoe je alles uit je lichaam kunt halen wat erin zit! She vertelt je welke body types er zijn en hoe je ze kunt herkennen.

Het menselijk lichaam is vaak een combinatie van drie types, maar één daarvan overheerst altijd. Zodra je erachter bent hoe je lichaam gebouwd is, zul je ook beter je doelen kunnen bereiken. Jezelf vergelijken met iemand die totaal anders gebouwd is heeft niet veel nut omdat de verschillen te groot zijn. Kijk snel welk type jij bent!

Ectomorph
Het lichaam van een ectomorph type heeft smalle heupen en schouders en eveneens dunne enkels en polsen. Ook heeft iemand met dit type een laag vetpercentage, lange ledematen en is diegene dun gebouwd. Klinkt dit als jouw type lichaam? Dan is het goed om te weten dat spieren kweken wat langer kan duren, maar sporten als hardlopen je juist heel goed afgaan.

Mesomorph
Het type mesomorph herken je aan goed ontwikkelde spieren. Deze mensen zijn vaak atletisch gebouwd en komen makkelijker aan spiermassa. Ze komen het snelst aan rondom hun buik en het vet gaat daar (helaas) niet zomaar weg. Herken je jezelf in dit type? Dan is het voor jou handig te weten dat een combinatie van krachttraining en cardio vaak goed werkt om je doelen te behalen!

Endomorph
Dit lichaamstype kun je herkennen aan het vet en de hoeveelheid spierweefsel. Het is voor dit type vaak lastig vet kwijt te raken, maar spieren kweken lukt juist. Als je denkt dat dit je lichaamstype is, probeer dan als je in de sportschool bent vooral zwaardere krachttraining te doen in combinatie met cardio en zorg dat je gezond blijft eten.

Wil je testen welk lichaamstype jij hebt? Dat kan hier!