ZO VIER JE VALENTIJNSDAG ZONDER ALLE COMMERCIE

Oké, oké. Het is niet gek dat veel mensen Valentijnsdag het liefst ontlopen omdat het te commercieel is of omdat ze gewoon even geen zin hebben in dat slijmerige gedoe. Toch is het over ruim twee weken weer tijd voor dé dag van de Liefde en dat kun je ook vieren zónder van alles te moeten kopen.  She vertelt je hoe!

Back in the days
Maar eerst is het tijd voor een lesje geschiedenis. Want waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan en wie is er ooit mee begonnen? Als we het internet moeten geloven, komt deze dag der Liefde van de priester Valentinus uit Rome. Valentinus was een priester die leefde in de derde eeuw na Christus. Hij stond bekend om zijn liefde en goede daden naar het volk. De een zegt dat Valentinus op 14 februari 270 werd onthoofd door keizer Claudius de Tweede omdat hij ervoor had gezorgd dat alle christelijke gevangenen vrijgelaten werden. Maar volgens de ander werd hij onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen. Hoe dan ook, jaren later werd de priester Valentinus heiligverklaard en vanaf toen was het elk jaar op 14 februari feest. Op deze dag kon iedereen zijn geliefde met iets verassen zonder daarvoor gestraft te worden.

Vier het eens anders
Nu mogen we wel de geschiedenis kennen, maar al die cadeaus, kaarten, bloemen en chocolade hoeven we toch helemaal niet te geven om onze liefde te uiten? Dat kan ook best op een andere manier! Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende activiteiten, het kost je (bijna) niets.

  • Maak een wandeling door het bos met je geliefde en klets bij onder het genot van een warme chocomel in een café.
  • Kook eens iets anders dan normaal, zet wat kaarsjes aan en trakteer je lover op een heerlijke maaltijd met een glas wijn.
  • Heb je een hond? Maak dan een wandeling over het strand met z’n drieën, how romantic!
  • Kijk de hele dag samen series in bed met wat hapjes en drankjes
  • Trek je sportoutfit aan en ga samen de natuur in om lekker fit te blijven!
  • Of kies voor een wellness day bij je thuis. Laat het bad (als je die hebt) vollopen, gooi er een bruisbal in en schenk de fles champagne leeg.