BACK TO REALITY: BARBIE IS TERUG, EN HOE!

Tja, Barbie. Wat kun je daar nou over zeggen? Ondanks dat ze een groot discussiepunt is geweest in de wereld, was ze voor veel kinderen tientallen jaren toch altijd de favoriete speelpop. Echt realistisch konden we Barbie natuurlijk nooit noemen, maar vanaf nu zal daar verandering in komen…

Barbie zou in levende lijven, met haar taille van slechts 46 centimeter, lengte van 1,83 en een heupomtrek van 84 centimeter, niet eens echt ongesteld kunnen worden. Ook zou ze niet kunnen lopen door haar te dunne enkels en zou ze enkele organen missen door haar enorme hoofd. Is dat wat we onze kinderen als voorbeeld willen meegeven? Je kunt het je bijna niet voorstellen.

Times are changing
Eerder schreven we al dat er in 2016 nieuwe Barbiepoppen in aantocht waren. En half januari dit jaar, kwam het bedrijf met 33 nieuwe barbiepoppen in 7 verschillende huidskleuren, 30 haarkleuren, 24 haartypes, 14 gezichtsvormen en 4 verschillende lichaamstypes. Petje af, Mattel! Eindelijk is de tijd aangebroken dat kinderen zien dat niet iedereen slank hoeft te zijn en weinig moet wegen. Door de grote uitbreiding zullen ze zien dat het lichaam van hun Barbie veel meer lijkt op die van mensen om hen heen.

Dan is het nu alleen nog even wachten tot de eerste Barbie ook daadwerkelijk pukkels of puisten krijgt en wallen heeft hangen tot op de knieën. Can't wait!