ZO VERGROOT JE JOUW COMFORTZONE!

Iedereen heeft het wel, een comfortzone. Bij de een is die groter dan bij de ander. Heb jij een kleine comfortzone maar sta jij open voor een uitdaging en wil je jouw comfortzone vergroten? She vertelt je hoe je dat het beste kan doen!

Je comfortzone is je mentale beeld van wat je wel en niet aan kunt, het is de plek waar jij je veilig en op je gemak voelt. De grootte van je comfortzone is bij iedereen anders, dit komt omdat wij allemaal anders zijn in onze normen en waarden. Wat de een spannend vindt hoeft voor de ander niet zo te zijn. Iedere keer dat jij begint met een nieuwe uitdaging word je comfortzone steeds een klein beetje groter. 

Angst
Er zijn 3 angsten die je in je comfortzone houden. Dit zijn; de angst om niet goed genoeg te zijn, de angst om te falen en de angst om niet aardig gevonden te worden. Deze angsten heeft iedereen, de een uit ze alleen anders dan de ander. Weet dat je dus niet alleen bent!

Doel
Zet iedere dag voor jezelf een doel. Je hoeft niet meteen groot te beginnen, doe iets waar jij je prettig bij voelt. Bijvoorbeeld:

  • Kleine stap: Bel een vriend of familielid waarmee je het contact was verloren of leer een nieuwe vaardigheid
  • Middelgrote stap: Zet je telefoon voor 2 dagen uit of spreek elke dag 1 of 2 mensen aan op straat
  • Grote stap: Bezoek een land waar ze een voor jou onbekende taal spreken of ga bungeejumpen

Geloof in jezelf
Zet je negatieve gedachtes opzij en heb vertrouwen. Luister goed naar jezelf en ga eens dingen doen die je leuk lijken maar nog nooit gedurfd hebt. Zeg ja waar je normaal gesproken nee tegen zou zeggen. Denk niet te lang na and let the adventure begin!

Door jezelf uit te dagen zal je zien dat je jezelf steeds meer ontwikkelt. Je wordt leergieriger en stelt jezelf open voor nieuwe avonturen. Verleg je grens en word een vrijer mens!