5 TIPS VOOR LANG EN GEZOND HAAR

Och, that one girl in je omgeving bij wie het haar áltijd perfect lijkt te zitten, het glanst en groeit als kool. Wat je ook probeert met verschillende shampoos, producten of haarborstels, nooit komt jouw kapsel ook maar in de buurt bij dat van haar. Herkenbaar? Misschien heb je dan iets aan de volgende haartips!

Vervang je kussensloop
Slaap je altijd op een katoenen kussensloop? Dan kan dat weleens een van de oorzaken zijn voor verward haar met dode punten. Kies in plaats daarvan voor een satijnen of zijde kussensloop!

Bezoek de kapper regelmatig
Deze klinkt logisch, maar blijkt in de praktijk een minder groot succes. Als je regelmatig je haar laat knippen en verzorgen bij de kapper, groeit je haar in het vervolg weer sneller. Wanneer je gespleten punten te lang laat zitten kan je haar er al snel te droog en onverzorgd uitzien.

Let op wat je eet
Het is belangrijk dat je gezond blijft eten. Voedsel als junkfood zijn namelijk niet alleen slecht voor je huid maar ook voor je haar! Vooral ijzer en zink zijn belangrijke bronnen voor sterk en gezond haar. Ga daar dus naar op zoek!

Gebruik rijstwater
Eentje die je misschien nog niet kende; in China wassen vrouwen hun haar vaak met het overgebleven water van de rijst die ze koken. Het water blijkt namelijk vol te zitten met antioxidanten, mineralen én vitaminen. Keertje proberen dan maar?

Relax relax relax
En de allerbelangrijkste tip; probeer vooral te relaxen. Wanneer je veel stress ervaart kan je haar gaan uitvallen. Vooral een paar maanden na de stressvolle periode kan het zijn dat je overal haar vindt en dat wil je niet!

Op naar al die Good Hair Days aankomende zomer en vergeet vooral niet te relaxen!