DE MEEST BIZARRE DIËTEN

Mensen, en in het bijzonder vrouwen, zijn al eeuwenlang bezig met hun uiterlijk en gewicht. Of diëten echt werkt hangt af van de persoon en natuurlijk het dieet zelf. Van bepaalde eetpatronen kunnen we ons wel voorstellen dat ze zouden werken, maar soms gaan mensen wel héél ver. Vind je niet?

De volgende diëten zijn bizar en soms zelfs een beetje schrikbarend. Gezond zijn ze niet, dus laat ze je vooral niet op ideeën brengen.

Het weerwolven dieet
Dit dieet wordt ook wel het vollemaandieet genoemd. Gewoonlijk heeft de maan invloed op het water op aarde, dus zou het volgens deze theorie net zo kunnen werken bij ons lichaam. Je hebt hierbij twee soorten eetpatronen:
1. Het basisdieet, waarbij je 24 uur lang vast als het volle maan is (drinken is wel toegestaan)
2. De uitgebreide versie, waarbij je hetzelfde doet als bij het basisdieet maar daarnaast nog een dieet volgt tijdens verschillende maanstanden.

Het zonnedieet
Niet alleen de maan heeft te maken met een dieet, ook de zon is in China een populair middel. Daar zweren ze namelijk dat de zon je behoefte aan voedsel kan vervangen door er 44 minuten lang in te staren. Het absorberen van de zonne-energie zou het lichaam moeten “voeden”. Of dat echt zo werkt is natuurlijk maar de vraag, volgens deskundigen kun je je er beter niet aan wagen.


 

Het Franse dieet
Hoe blijven die Franse meiden altijd zo slank? Dat zou weleens door het volgende “dieet” kunnen komen. Door een touwtje om hun middel te knopen komen ontdekken ze wanneer ze te veel gegeten hebben. Wanneer het touwtje te strak is worden ze bewust van de hoeveelheden voedsel die ze gedurende dag tot zich hebben genomen. Een echt dieet kun je dit dus eigenlijk niet noemen en daarnaast kan het ook nog best pijnlijk zijn. Don’t try this at home!

Het Doornroosje dieet
Een leuke quote die je meteen vertelt wat het dieet inhoudt; if you aren’t awake, you’re not eating cake! Klinkt logisch toch? Door heel veel te slapen heb je minder eetmomenten op een dag. Ook zou het slapen je stofwisseling regulieren waardoor je meer gewicht verliest. Elvis Presley was ook fan van dit dieet en daardoor heeft het veel populariteit gekregen. Hiervoor geldt natuurlijk ook dat het niet bepaald gezond is.

Nee, van deze diëten zul je je niet snel beter voelen. Wil je toch iets aan je lichaam doen of gewoon gezonder eten met behulp van een dieet? Houd dan rekening met deze valkuilen. Succes!