ONTSPANNEN IN HET WEEKEND DOE JE ZO!

Weekend! De tijd waar we allemaal naar uit kijken na een druk werk- of schoolweek. Een goed moment om even bij te komen en wat tijd voor jezelf jezelf te nemen. Maar hoe doe je dat nou? Haal je inspiratie uit deze zeven ideeën!

1. Sporten
Ga fietsen, wandelen, yogaën of kies een andere sport! De manier om even niet aan andere dingen te hoeven denken en lekker actief bezig te zijn werkt het beste in de buitenlucht.


2. Ga offline
Doe je telefoon even weg en kom tot rust. Even geen afleiding van anderen en volle aandacht voor jezelf. Relax!

3. Kijk een grappige film of serie
Uit onderzoek is gebleken dat we gelukkiger worden van lachen. Een grappige film of serie zal je daar goed bij kunnen helpen. Een echte aanrader is bijvoorbeeld de serie How i met your mother of de film Deadpool.

4. Niet uitslapen
Dit klinkt misschien een beetje gek omdat je zou denken dat het je meer rust geeft, maar dit verstoort juist je slaap-waakcyclus. Hierdoor kost het je meer moeite om op maandag weer vroeg op te staan. Een halfuur later je wekker zetten is nog wel verantwoord maar echt niet langer!

5. Familie- of vriendentijd
Omdat je doordeweeks vaak druk bent met andere dingen heb je wellicht niet zoveel tijd voor je familie of vrienden. Zorg dus dat je hen ook kunt zien. Je hoeft geen wilde plannen te maken, gewoon een relaxt avondje op de bank kan ook heel leuk zijn!


6. Boek lezen
Een boek lezen kan je goed laten ontspannen blijkt uit een onderzoek van de University of Sussex. Ga er lekker bij liggen en droom helemaal weg in je boek. Je zult zien dat je er veel voldoening uit haalt.

7. Verwen jezelf
Probeer rustig de tijd te pakken en neem een heerlijk lang bad. Je kunt bijvoorbeeld een bath bomb bij lush kopen. Zodra je die in het water gooit bruist de bal helemaal uit en wordt je bad omgetoverd tot een kleurenrijk! Mocht je geen bad hebben kan je ook een fijn gezichtsmaskertje op doen of douchescrub gebruiken voor een lekkere en langdurige douche.