DIT ZIJN DE GEKSTE FOBIEËN

Of het nou een spin, een kleine ruimte of hoogte is, we zijn allemaal wel ergens bang voor. Sommige angsten zijn bekend bij velen, maar heb je weleens van deze fobieën gehoord?

Chorofobie: Angst voor dansende mensen
Op het moment dat mensen beginnen te dansen raak je in paniek en komt de angst naar boven. Een avondje uit naar een club of feestje is dus geen doen, je zal er van schrik wegrennen.

Ablutofobie: Angst voor wassen of baden
Kramp, gevoel van angst of sneller ademen als je jezelf wilt wassen. En nu maar hopen dat ze niet wekenlang een douche overslaan. 

Arachibutyrophobie: Angst voor pindakaas dat aan je gehemelte plakt
In paniek raken omdat er pindakaas aan je gehemelte plakt, het overkomt mensen met een arachibutyrophobie. Gelukkig is het goed op te lossen, geen pindakaas meer op je boterham doen!

Ithyphallophobie: Angst voor erecties
Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben; bang worden van het zien of hebben van een erectie. Deze mensen proberen alles te vermijden wat ook maar iets te maken heeft met seks.

Spectrofobie: Angst voor spiegels of spiegelbeeld
Je kan het je haast niet voorstellen. Alleen al bij het zien van je eigen spiegelbeeld door bijvoorbeeld de reflectie van een auto krijg je een paniekaanval. Vaak gaat dit samen met angst voor geesten.

Phobophobie: Angst om een fobie te hebben
Dat is lastig. Bang zijn om een fobie te krijgen, maar dan heb je al een fobie. Huh, ben je dan dus voor altijd bang?