ENERGIE IN DE OCHTEND ZÓNDER CAFEÏNE

Daar zit je dan. In de trein of metro onderweg naar je werk, smachtend naar dat bittere goedje. Zonder die kop koffie voelt je ochtend gewoon niet compleet. She geeft een aantal tips om ook zonder cafeïne je ochtend door te komen!

#1 Chocola
Het is bewezen dat pure chocola voor betere alertheid kan zorgen. Chocola zorgt er namelijk voor dat er endorfine en serotonine in de hersenen worden aangemaakt, die ervoor zorgen dat je vrolijk wordt. En wie vrolijk is geeft niet alleen zichzelf, maar ook mensen om zich heen energie!

Meerdere redenen waarom je juist chocola moet eten, kan je hier lezen.

#2 Lachen
Het is goed voor je om even flink te lachen. Lachen verhoogt namelijk je bloedlevel en hartslag, waardoor je een energy boost krijgt. Én je krijgt er een goed humeur van. Een betere manier is er niet om je dag te starten!

#3 Een stuk fruit
In fruit zitten natuurlijke suikers die je veel meer energie kunnen geven dan koffie. Deze natuurlijke suikers geven je een flinke energie boost, waardoor je je minder moe voelt. En daarnaast gaat je cholesterollevel ook omlaag door de antioxidanten die hierin zitten. Dubbel succes dus!

Meer informatie over fruit vind je hier.

#4 Ga wandelen
Een andere manier waardoor je lekker wakker wordt is heel simpel: een stukje wandelen. Door de frisse lucht krijg je zuurstof in je spieren waardoor je sneller gaat verbranden. Deze verbranding zorgt voor een flinke oppepper. Hiervoor hoef je niet per se eerder op te staan, stap bijvoorbeeld een halte eerder uit of parkeer je auto iets verder weg.  En zo kom je ook nog eens aan genoeg stappen per dag.

Wil je nog meer voordelen over wandelen weten, lees dan dit artikel.

Succes met wakker worden!