(H)APPY DATING

Tinder, move over. Er zijn intussen namelijk een heleboel apps die je kunt gebruiken als je het aandurft om je in de online datingwereld te begeven. Wil je het vrouwvriendelijk hebben, niet met totale vreemden te maken krijgen of durf je het aan om iemand binnen 45 minuten te ontmoeten? Deze apps zijn misschien wel wat voor jou! 

The inner circle

Deze eerste app is vooral geschikt als je op zoek bent naar wat exclusiviteit. Bij The Inner Circle gaat het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Het is de bedoeling dat je niet eindeloos tussen zomaar wat mensen swipet, maar mensen tegenkomt met wie je eenzelfde soort achtergrond of interesse deelt. Wie van deze app gebruik wil maken, zal dan ook eerst langs een soort beoordelingscommissie moeten die bepaalt of je er tussen past. En ook dat gaat niet zomaar, want je moet eerst worden uitgenodigd door een ander lid. Ben je eenmaal binnen, dan kun je al deze mensen niet alleen online ontmoeten, maar ook offline tijdens exclusieve feestjes. 

Happn

Via Happn kom je alleen in contact mensen die je pad hebben gekruist. Iedere keer dat je in de buurt komt van iemand met een Happn-account, krijg jij daar een notificatie van en zou je in principe direct met die persoon kunnen daten. Als die persoon aangeeft jou ook leuk te vinden dan. Meteen reageren hoeft niet pers se, want na een dag zie je gewoon een hele lijst van mensen bij wie je in de buurt bent geweest. En die lijst gaat ver terug in de tijd, dus je hoeft niet bang te zijn potentiele matches te verliezen. De app laat trouwens ook zien hoe vaak jullie paden zijn gekruist en geeft je de kans een charm te sturen, zodat die ene leukerd sowieso weet dat jij ‘m wel ziet zitten. 

Hinge

Hinge laat je niet met totale vreemden daten, maar toont potentiele matches op basis van jouw vrienden, de vrienden van jouw vrienden en je derdegraads contacten die je via Facebook hebt. Op die manier kun je alvast wat meer informatie over iemand inzamelen en weet je eerder of je met een betrouwbaar persoon te maken hebt. Iets minder hook-up en iets meer serieus daten dus. 

Ohello

Alleen te gebruiken als je je match binnen 45 minuten kunt ontmoeten. Deze app zoekt namelijk iemand die bij je in de buurt is en waar je direct een drankje mee kunt doen om even ‘hello’ te zeggen. De app zoekt een leuke locatie die bij jullie beide in de buurt is en vertelt je ook hoe je er moet komen, dus je hoeft zelf niet veel doen. Het voordeel is dat je niet een week van te voren thuis al zit te zenuwen, het nadeel is dat je iemand niet echt goed hebt leren kennen voordat je afspreekt. Gelukkig probeert de app ook daar iets aan te doen; gebruikers beoordelen elkaar op de eerlijkheid van de foto, stiptheid en gedrag. 

The Grade

Een vrouwvriendelijke datingapp, dat is hoe The Grade zichzelf omschrijft. Deze app geeft een cijfer voor het gedrag dat je in de app toont, zodat creeps en vieze berichten van vervelende mensen zo min mogelijk voorkomen. Mensen worden beoordeeld op basis van hun informatie en foto’s van zichzelf, hoe vaak en snel ze op matches reageren en de kwaliteit van hun berichten. Scoor je op alles een onvoldoende? Dan geven ze je tips over hoe je het kunt verbeteren. Doe je er niks aan en blijf je op een onvoldoende staan, dan word je van de app gekickt. Gedraag je netjes dus!