FRUITIGE TOSTI

Warm, krokant brood en een lichte maar zoete vulling, dat is wat je krijgt als je deze tosti maakt. De ouderwetse hartige en kazige variant is natuurlijk heel erg lekker, maar soms heb je gewoon zin in iets anders. Iets fruitigs, warms en comforting. Een zoete tosti dus.

Het lekkerst is als je vers brood in huis hebt waar je zelf flinke plakken van kunt snijden, zodat je een stevige tosti krijgt. Snijd 2 plakken af en smeer de 2 eetlepels hüttenkäse op 1 snee van het brood. Zorg voor een goede, dikke laag. Verdeel het rode fruit of de plakken aardbei over het brood en strooi er een beetje kaneel overheen. Besprenkel de hüttenkäse en het fruit vervolgens met de honing en leg de tweede boterham erop.   

Als je een tostiapparaat hebt, zet je die nu aan. Heb je die niet, smelt dan wat kokosolie in een koekenpan, zodat je daar je tosti in kunt maken. Als je tostiapparaat of koekenpan warm is, leg je de tosti erin. Let bij de koekenpan goed op dat je de tosti na een paar minuten voorzichtig omdraait, zodat je niet de hele inhoud van de tosti in de pan hebt liggen. Aangezien de hüttenkäse niet zo smelt als gewone plakken kaas doen, is het bij beide vooral een kwestie van goed opletten of het brood goed krokant is en een mooie bruine kleur krijgt.

Is de tosti lekker warm, krokant en heeft ‘ie een mooie bruine kleur? Haal hem dan uit de pan of tostiapparaat en leg op een bord. Eet smakelijk!

Boodschappenlijst (1 persoon)

  • 2 dikke plakken brood
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • Een flinke hand rood fruit of plakken aardbei  
  • Een kneep honing
  • Snuf kaneel