MET CONTOURING HEB JE GEEN BOOBJOB MEER NODIG

Het contouren van het gezicht met bronzers, highlighters en foundation kennen we intussen wel. We wagen ons er niet allemaal aan, maar er zijn genoeg mensen (Kim Kardashian) die het inmiddels tot een soort kunst hebben verheven en hun gezicht als een pro accenturen. De contour-trend lijkt intussen steeds gekker te worden, want er worden steeds meer lichaamsdelen geaccentueerd. Heb jij je make-up al gebruikt om je benen, borsten of je billen te contouren?

Vergeet die implantaten en dat sporten maar. Tegenwoordig kunnen we onze borsten en billen ook groter, steviger en ronder doen lijken door onze make-up collectie uit te kast te trekken en ze met lichte en donkere tinten in te kleuren. Ben je daar klaar mee, dan kun je ook meteen je benen bewerken en ze met je kwastenset mooi gelijnd en gespierd doen lijken. Je gezicht contouren lijkt ons al heel wat werk ’s ochtends, maar met deze lichaamsdelen erbij heb je er al helemaal een dagtaak aan. Dat zijn heel wat uren slaap die je inlevert om er perfect uit te zien.   

Borsten

Heb je kleine borsten, een jurk met een laag decolleté aan of draag je een top waar je geen bh bij kunt dragen en je borsten iets minder gelift zijn dan je zou willen? Met een beetje make-up is dat probleem zo verholpen en lijken je borsten steviger, ronder en groter dan ze werkelijk zijn. Een optische illusie dus, die je net als bij je gezicht creëert door met schaduwen en lichte en donkere tinten te spelen. Goed blenden is wel belangrijk, want het moet natuurlijk niet overduidelijk zijn dat je een flinke laag make-up op je borst hebt gesmeerd. Oppassen met het knuffelen van mensen dus! Dit filmpje in elk geval hoe krachtig make-up kan zijn: een boost voor je borsten waar geen boobjob aan te pas komt.

Billen  

Mocht je wel heel graag mee willen doen met de belfie (butt selfie) maar een stevig paar billen missen, dan kun je die ook gewoon zelf creëren. Vooralsnog is er nog maar 1 filmpje die ingaat op het contouren van de billen en die schijnt – gelukkig - met een knipoog te zijn gemaakt, maar het zou ons niet verbazen dat het mensen op ideeën brengt. Wij vragen ons af hoe mensen in godsnaam hun eigen billen contouren, aangezien ze nou niet bepaald op ooghoogte zitten, of aan de kant van ons lichaam waar we überhaupt ogen hebben zitten. Zelfs als je dat wel lukt; hoe blijft het zitten? Smeert je kleding het niet uit, dan wel die stoel waar je op zit of het zeewater waar je induikt.

Benen

In tegenstelling tot het contouren van je billen, is het contouren van de benen voor sommigen serious business. Make-up artiest Meri heeft zelfs het anatomieboek van haar zoon erbij gepakt om de benen zo goed mogelijk te kunnen bewerken. Met een beetje goede technieken kun je je benen niet alleen dunner, maar ook gebruind, gespierd en gestroomlijnd doen lijken. Er zijn online in elk geval verschillende tutorials te vinden die uitleggen hoe je je benen het beste onder handen neemt, zodat ook jij in korte broeken en mooie jurkjes over straat kunt paraderen. Het is in dat geval misschien wel een goede idee om niet op de nieuwe, witte bank van je vrienden te gaan zitten, want je laat vast iets achter. Benieuwd hoe mensen het doen? Hier wordt het je uitgelegd.

Geen enkel lichaamsdeel lijkt meer veilig voor deze trend. Wij zijn dan ook heel benieuwd wat er in het aankomende jaar nog meer onder handen genomen gaat worden door make-up kwasten. Wij blijven liever wat langer in bed liggen om goed uitgerust onze work-outs te doen, zodat we ons lichaam ook nog eens gezond en sterk maken.

Ga jij je aan deze trend wagen?
Absoluut niet. Ik houd van mijn slaap en vind al dat gedoe onnodig en veel te fake.
Nou, nu ik dit heb gelezen: ik ga direct mijn kont contouren!
Ik ben al sexy genoeg van mezelf.