FEESTELIJK ONTBIJT: YOGHURT PARFAIT

Natuurlijk heb je niet altijd tijd om iets heel moois van je ontbijt te maken. Dat hoeft ook helemaal niet elke dag, maar soms is het toch leuk om er een feestje van te maken. Mocht je nu toevallig vakantie hebben; deze yoghurt parfait is supersimpel, lekker en maakt je ontbijttafel een stuk gezelliger.

Bereidingswijze

Maak de gezonde muesli klaar uit dit recept of kies voor die lekkere granola of muesli die je al in huis hebt staan.

Was de appel en snijd in kleine stukken. Doe de blokjes in een kom en mix met wat kaneel of koekkruiden. Afhankelijk van wat er door je muesli of granola zit, kun je ervoor kiezen ook een handje noten of gedroogde vruchtjes als krenten, abrikoos of dadels fijn te hakken en apart te leggen.

Pak een groot en hoog glas en schep er een derde van de Griekse yoghurt in. Schep daar vervolgens een derde van de appels op, een klein handje granola of muesli en de noten of gedroogde vruchten. Vervolgens herhaal je al deze stappen nog twee keer in dezelfde volgorde. Als het goed is eindig je met een mooi laagje muesli aan de bovenkant van het glas. Strooi daar nog een snuf kaneel over, wat kokosschaafsel of chiazaad en klaar is kees.


Tip: Je kunt natuurlijk zoveel afwisselen als je wilt. Er zijn zoveel verschillende soorten fruit, noten, muesli, toppings en yoghurtjes of kwarkjes en zoveel lekkere combinaties. Gebruik je fantasie!  

 

 

 

 


 

Boodschappenlijst(1 persoon)

160 gr. Griekse yoghurt
1 appel
40 gr. muesli of granola
Kaneel of koekkruiden